Skip to content

Valldemossa in Mallorca

Valldemossa is zeker één van de mooiste dorpen te noemen van heel Mallorca. Valldemossa is een pittoresk en gezellig dorpje in de bergen van Mallorca en staat bekend om zijn pure schoonheid. Het dorp ligt in een prachtige groene vallei en tussen mooie bergen. Hieronder leest u meer informatie over de schoonheid van Valldemossa in Mallorca, maar ook over wat er allemaal te doen is in het dorp en zijn omgeving.

Ligging

Valldemossa in Mallorca, dit dorpje ligt aan de noordwestkust van Mallorca en wordt de kleine parel van de Middellandse Zee doordat het zo een mooi dorp is. Geniet dus van de kust, van de bergen, maar ook van de hoofdstad Palma. De hoofdstad van Mallorca ligt namelijk maar op 17 kilometer afstand van Valldemossa en is goed te bereiken. De ligging van Valldemossa zorgt ervoor dat u omringt bent door indrukwekkende landschappen. Het voordeel van Mallorca is dat het een eiland is waar vrijwel alle plekken goed te bereiken zijn, dit geldt dus ook voor het bereiken van andere plekken op Mallorca vanuit Valldemossa.

Het traditionele dorp

Het dorp Valldemossa telt ongeveer 2000 inwoners. Zowel de smalle straatjes, als de prachtige Mallorcaanse huizen in Valldemossa zijn gemaakt van natuursteen. Dit zorgt ervoor dat het dorp een uiterst traditionele Spaanse sfeer heeft. Ook de woning Casa Valldemossa is in deze prachtige Mallorcaanse stijl gebouwd, en bevindt zich in het oude centrum, vlak bij het beroemde ‘Real Cartuja’ Klik op de link om meer te lezen over het vakantiehuis Casa Valldemossa.

De horeca in Valldemossa in Mallorca

In Valldemossa zijn veel terrasjes en pleintjes te vinden, waar u lekker kunt genieten van de gezellige sfeer en het heerlijke eten en drinken. Valldemossa weet de perfecte balans te houden tussen het ontvangen van aardig wat toeristen, maar toch het dorpsgevoel te blijven behouden. Kleine eettentjes met eigen specialiteiten, persoonlijke aandacht van werknemers en bediendes en een fijne sfeer, zorgen voor dit dorpsgevoel in Valldemossa.

De geschiedenis van Valldemossa

Valldemossa heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan het feit dat de schrijver George Sand en de zeer beroemde componist Frédéric Chopin voor langere tijd verbleven in een klooster in Valldemossa. Dit klooster heet het Kartuizerklooster en ligt in het centrale deel van Valldemossa. Het klooster was tot ongeveer de veertiende eeuw het paleis van Koning Jamie II, en werd daarna omgebouwd tot klooster.

Vakantiehuis Casa Valldemossa in Mallorca

In dit prachtige Valldemossa ligt het vakantiehuis Casa Valldemossa. Het sfeervolle vakantiehuis is per maand te huur in Mallorca voor 4 tot 6 personen. Het huis op Mallorca is volledig ingericht en uitgerust, met eigen terras waar u kunt uitkijken over het mooie Valldemossa. Het huis is voorzien van alle benodigde faciliteiten, zodat u optimaal kunt genieten van het verblijf. In 2018 is het vakantiehuis gerenoveerd, waardoor u als bezoekers nog wat extra luxe ervaart. De Mallorcaanse stijl is met zorg behouden gebleven tijdens de renovatie, wat zorgt voor een fijne klassieke sfeer in het vakantiehuis met alle moderne gemakken. In de buurt van Valldemossa is al genoeg te beleven, maar een vakantiehuis huren in Spanje zorgt er natuurlijk voor dat u heel Mallorca kunt verkennen. De voordelen zijn dat ook voor u op een rijtje gezet!